7 серпня 2024 року відбувся форум «Стратегічна сесія з цифровізації Вінницької області», організований Вінницькою обласною військовою адміністрацією спільно з ТОВ «ЕДДІ Україна».

До участі в заході долучилися Ольга Рябоконь – перший проректор з науково-педагогічної роботи КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» і Тетяна Дрозд – декан факультету публічного управління, соціальних та природничих наук.

Захід відкрив Андрій Кавунець, заступник начальника Вінницької обласної військової адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO). Він розповів про впровадження засобів цифрової трансформації у регіоні.

Питання використання центральної бази даних Міністерства освіти і науки України ПАК «АІКОМ» висвітлила Ксенія Плєвако - експертка з цифрової трансформації проекту DECIDE, керівниця ініціативи "Дебюрократизація управління освітою" Офісу ефективного регулювання.

Також було розглянуто питання:
тенденції цифровізації освітньої сфери;
цифрова трансформація роботи органів управління освіти;
подолання освітніх втрат шляхом очно-дистанційного навчання.

Безперечно, розвиток сучасного світу, впровадження в повсякденні новацій технічного прогресу вимагає від держави спрощення та оптимізації процесів отримання публічних послуг.
Сфера освіти є однією з галузей, які в першу чергу мають впроваджувати всі переваги цифровізації. Тож бажаємо результативної роботи, переваги якої вже незабаром відчують всі учасники освітнього процесу:
діти, які набагато легше навчаються завдяки використанню технічних новинок,
батьки учнів, які мають бажання й потребу оперативно отримувати своєчасну та достовірну інформацію,
педагогічні працівники та адміністрація закладів, які мають заощадити більше часу для підготовки та забезпечення освітнього процесу,
заклади освіти, що мають відповідати сучасним викликам у технічному забезпеченні.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу