13 грудня 2023 року представники Студентської ради КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» стали учасниками обласного форуму «Студентське самоврядування: перспективи та виклики».

Захід організований Студентською Радою Вінниччини за підтримки Департаменту соціальної та молодіжної політики ОВА, Департаменту гуманітарної політики ОВА та обласної військової адміністрації.

У Форумі взяли участь представники студентського самоврядування закладів вищої, професійно-технічної та фахової передвищої освіти регіону, а також ректори університетів та директори інститутів, проректори з виховної роботи.

Студентська Рада Вінниччини звітувала про роботу VI каденції.

Керівники закладів під час панельної дискусії «Освітні турбулентності: виклики та рішення» окреслили основні тенденції функціонування освітньої галузі, розповіли про виклики, які доводиться долати в освітньому середовищі в умовах воєнного стану, про допомогу військовим, підкреслили активну участь студентів та здатність молоді творити зміни.

До форуму доєднався онлайн заступник міністра освіти і науки України з питань вищої освіти Михайло Вінницький, запропонувавши поміркувати над питанням «Бакалаврат: найкращі 4 роки життя, чи просто диплом?»

Представники департаментів обласної військової адміністрації надали відповіді на запитання щодо перспектив розвитку студентства Вінниччини, а також ознайомили з роботою структурних підрозділів ОВА.

Учасники та учасниці Форуму мали можливість долучатися до обговорення, ставити запитання, відтак отримали актуальну інформацію про сучасну молодіжну політику, особливості працевлаштування молоді та актуальні запити на ринку праці, можливості співпраці студентства з іноземними фондами та громадськими організаціями.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу