Публікації

Показано дописи з червень, 2024
Зображення
26 та 27 червня 2024 р. відбувся попередній захист магістерських робіт для студентів 1 курсу освітньо-професійного рівня "Магістр" спеціальності 053 "Психологія". Захід пройшов успішно, і студенти мали можливість презентувати свої наукові дослідження перед комісією викладачів та одногрупниками. Метою попереднього захисту було надати студентам конструктивний зворотний зв'язок щодо їхніх робіт, допомогти виявити можливі недоліки та внести необхідні корективи. Вітаємо всіх учасників з успішним проходженням цієї важливої стадії у їхньому освітньому житті і бажаємо подальших успіхів у підготовці до фінального захисту магістерських робіт.
Зображення
Історична подія дня! Сьогодні, 26 червня 2024 року очільниками КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Дровозюком Степаном Івановичем та КЗ «Вінницький фізико-математичний ліцей №17» Нестюк Валентиною Михайлівною було підписано угоду про співпрацю закладів. Зокрема, активна співпраця передбачається з кафедрою психології КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» для започаткування напряму психологічна просвіта для учнів Вінницького фізико-математичного ліцею №17. Угодою передбачено факультативні заняття психологічного спрямування та проведення соціально-психологічних тренінгів для учнів старших класів. Робота буде спрямована на психоедукацію, психологічну підтримку та психологічний супровід нашої молоді у стані воєнного часу, збереження ментального здоров'я, розвиток лідерських якостей, формування особистості.
Зображення
24 червня 2024 року у Вінницькій облдержадміністрації відбулася звітна конференція керівного складу Студентської ради Вінниччини. Про заходи, проведені упродовж квітня-червня 2024 року, розповіли голова й заступник голови СРВ, голови комітетів. До учасників заходу звернулася директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації Світлана Анатоліївна Ярмоленко. У форматі заходу підписано меморандум про співпрацю з Товариством Червоного Хреста. Також відбулися засідання комітетів СРВ, на яких планувалися подальші заходи. Співпраця студентського самоврядування КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» й Студентської ради Вінниччини відбувається завдяки активному долученню до роботи студентки Академії Наталії Внотченко.
Зображення
24 червня 2024 року представники Студентської ради Вінниччини взяли участь у квізі «Кордони безпеки». Вітаємо представницю КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Наталію Внотченко із перемогою її команди!
Зображення
21 червня 2024 року відбувся Всеукраїнський форум для представників молодіжних рад та екологічно-активної молоді «Eco Future of Ukraine».  Модератором заходу став завідувач кафедри екології, природничих та математичних наук КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» професор Олександр Мудрак. Форум мав на меті створення платформи для широкої громадськості, експертів, державних органів та бізнесу з метою спільної роботи над стратегіями збереження та оновлення екологічної стійкості в Україні. 140 молодих людей з усіх областей України напрацьовували спільні ініціативи та обговорювали можливі шляхи відновлення й захисту природних ресурсів у своїх громадах. Захід відвідали депутат Верховної Ради України Юлія Овчинникова і перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна, які відмітили, що створена платформа, де представники громадянського суспільства, органів влади, експерти та бізнес можуть привернути увагу до довкіллєвих наслідків війни та спільно напрацювати кроки, що саме кожен може
Зображення
8 та 9 червня на базі КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» відбувся 12-годинний тренінг з розвитку емоційного інтелекту на тему «Застосування емоційного інтелекту в різних сферах життя». Автором та незмінною тренеркою курсу є Лариса Анатоліївна Києнко-Романюк – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування. Захід об'єднав дорослих людей різного віку, статі та професійної зайнятості. Під час роботи учасники досліджували основи емоційного інтелекту в особистому житті та його вплив на професійне зростання. Особливу увагу приділили інструментам та технікам розвитку емоційного інтелекту, практичним завданням, вправам та ігровим методикам. Учасники отримали знання та практичні навички, які допоможуть їм ефективніше управляти своїми емоціями, покращити міжособистісні стосунки та досягати успіхів у професійній діяльності. Навчальний курс організовано Вінницькою академією безперервної освіти у співпраці з громадською організацією «Центр Поділля-Соціум» у
Зображення
6 червня на базі КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» стартував курс Центру Освіти Дорослих з вивчення та вдосконалення української мови «Мова – наша зброя!» Знову за парти сіли охочі відкривати та досліджувати відомі й нові аспекти рідної мови. Багато несподіванок, цікавої та корисної інформації чекає на наших учасників від незмінної тренерки курсу Наталії Пяст, кандидата філологічних наук, доцента кафедри філології та гуманітарних наук. Дякуємо за співпрацю ГО «Центр Поділля-Соціум»! Курс організовано у межах проєкту «Центр Освіти Дорослих Вінницької громади», що реалізується у партнерстві з Вінницька міська рада за підтримки DVV International Ukraine та сприяння Німеччини.
У межах курсу «Психологія креативності» Яцюк М. В. кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри психології, ознайомила студентів магістрів з напрямом роботи «тонфельдтерапія». Тонфельдтерапія є напрямком арттерапевтичної практики, яка ґрунтується на принципах недирективного підходу в корекційній роботі. Метод запропонований Хайнцем Дойзером у 1972 році. Психокорекційні інтервенції у тонфельдтерапії обумовлені спонуканням до творчого самовираження особистості. Як сам акт творіння, так і оцінювання результату творення активізують творчі переживання і конструктивні імпульси суб’єкта. Наочний творчий образ формується під час заняття, а відтак зародження ідеї, пошук форми, його моделювання – відображають внутрішній світ особистості. Художній образ виявляється його унаочненням та створює умови для подальшого опрацювання. Творчий процес «матеріалізує» структуризацію психічного матеріалу та потенціал саморегуляції суб’єкта.